KOA Türkiye Doğrusu Ne?

Doğrusu Ne?

Çocuklarımızın geneli medya (televizyon, video, sinema, reklâmlar, internet vs.) ile sürekli temas halinde.

Özellikle pandemi sürecinde online derslerin zorunlu hale gelmesiyle medya araçlarına uzak olan çocuklar dahi yazılı ya da yazısız tüm medya ürünlerine maruz kaldı.

Bu fırsatı kaçırmayan aktif dijital medya grupları da reklamlar, sinema filmleri, animasyonlar, kısa filmler, oyunlar aracılığıyla bilgiler saçmaya başladı.

Sevilen materyallerin kullanılmasıyla soru sormanın da önü kesildiği için doğru ya da yanlışı ayırmada çekimser kalan çocuklarımız da ciddi etki altında kaldı.

Doğrusu Ne? eTwinning Projesi, çeşitli medya kanalları ile verilen bilgilerin araştırmadan kabulünün yaratacağı etkileri gözler önüne serecek, okumayı anlamayı, okuduğunun kaynağını araştırmayı, bu araştırmayı yaparken kendisine gerekli teknolojik araçları kullanmayı öğretmeyi hedefliyor. Bizlerde 7.sinif öğrencilerimizle beraber bu hedefleri gerçekleştireceğiz.  Avrupa projeleriyle de fark yaratıyoruz, iz birakiyoruz.️️02-11-2021

Yayın: 02.11.2021 - Güncelleme: 02.11.2021 12:12 - Görüntülenme: 268