T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Koç Ortaokulu

Tarihçe

Okulumuz, 1999 yılında Vehbi Koç Vakfı´nın 8 yıllık kesintisiz eğitime destek amacı ile, "yap-devret-sahip çık" ilkesiyle ülke genelinde  yaptırdığı 17 okuldan birisidir.  

       

 AÇILIŞ TÖRENİ

Nilüfer ilçesindeki okulun açılışında konuşan Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, Vehbi Koç Vakfı´nın, başlangıçta 15 milyon dolar bütçeyle toplam 15 okulun yapılmasına karar verdiğini, ancak istenilen kalite ve standartlarındaki okulların toplam bütçesinin 26 milyon doları aştığını söyledi. 

Bu durumda 12 okul yaptırıldığını, Sakarya Arifiye´de yapımı planlanan okuldan ise bölgeden fay hattı geçmesi nedeniyle vazgeçildiğini anlatan Yıldırım, proje finansmanı Vehbi Koç Vakfı tarafından sağlanan her okula, kendi bölgesindeki bir Koç Grubu şirketi tarafından sahip çıkılacağını söyledi. 


Törende konuşan Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. Murahhas Azası Jan Nahum da, Nilüfer Koç İlköğretim Okulu´na eğitim hizmeti boyunca sahip çıkılacağını kaydetti. Nahum, Okul Müdürü Münir Özduman´a okulun bütün kapılarını açan anahtarı teslim etti. 


OKULUN TARİHÇESİ

Okulumuz, 1999 yılında Vehbi Koç Vakfı tarafından “8 yıllık kesintisiz eğitime destek “ amacı ile ülke genelinde yaptırılan 17 okuldan birisidir

Okulda, araç – gereçler Koç Vakfı tarafından sağlanarak 1999 – 2000 öğretim yılında 420 öğrenci ile eğitim  - öğretime başlanılmıştır. Koç Vakfı yaptırdığı her okulu, o okulun ihtiyaçlarına çözüm bulmakta yardımcı olmak amacı ile kendi bünyesindeki kurumlara bağlamıştır. Okulumuzun bu anlamdaki destekleyicisi TOFAŞ A.Ş. ‘dir. TOFAŞ A.Ş. okulun sorunlarının çözümünde okula yardımcı olmaktadır.

Okulda oluşturulan demokratik ortam,  eksiksiz ders araç gereçleri, ortak sınavlar ve Merkezi Sınavlarda kazanılan başarılar velilerin okula daha çok sahip çıkmalarını sağlamıştır. 2001 – 2002 öğretim yılında 1 derslikle başladığımız teknoloji sınıfları sayısı 2005 – 2006 öğretim yılı başında 15 derslik olmuş,  2006 -2007 öğretim yılı başında da tüm dersliklerimiz teknoloji sınıflarına dönüştürülmüştür.2010–2011 öğretim yılı başında da tüm dersliklerimiz dokunmatik akıllı tahtalarla donatılmıştır. Okulun tüm derslik ve birimlerinden internete erişim olanağı yaratılmıştır.

2015–2016 eğitim ve öğretim yılında dönüşüm tamamlanarak ortaokul olarak hizmet vermektedir.

Vehbi Koç Vakfı Özel Lisesi ve İlköğretim Okulu ile Koç İlköğretim Okulları arasında kültürel, sosyal ve eğitim alanında çalışmalar süreklilik göstererek devam etmektedir.  Koç Vakfı’nın desteği ile gerçekleştirilen   “ Gelişim İçin Elele” projesi doğrultusunda her yıl okulumuzdan öğretmen ve idareciler İstanbul’a gitmekte, İstanbul’dan okulumuza gelen öğretmenler eğitim seminerlerine katılmaktadırlar.

Koç Vakfı tarafından her yıl okulumuzu ilk 3 derece ile bitiren öğrencilerimize lise öğrenimi süresince karşılıksız burs verilmektedir. 

Okulumuz, ilk mezunlarını 2000 – 2001 öğretim yılında vermiştir.

Mezunlarımız gittikleri okullarda takip edilmekte, her yıl kazandıkları üniversiteler tespit edilerek sitemizde yayınlanmaktadır.  2012-2013 Eğitim Öğretim Yılından itibaren geçerli olacak şekilde; 4+4+4 olarak bilinen 6287 Sayılı Yasa sonrası okulumuz, dönüşüme tabi tutuldu. Okulumuz Valilik makamının 30.06.2014 tarih ve 2703179 sayılı oluruyla ortaokula dönüştürüldü. 

              

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.02.2013 - Güncelleme: 04.04.2023 15:14 - Görüntülenme: 1746
  Beğen | 1  kişi beğendi